4. Drukte

Eerste fietsdag is gelukt. Rustigaan. Genoten. Qua drukte had ik me op het ergste voorbereid; volgens Wikipedia moet het hier toch wel het allervreselijkste zijn. Want het stedelijk gebied Guangzhou – Foshan – Shenzhen – Hong Kong is de grootste metropool van de wereld. Op een stukje grond ter grootte van half Nederland wonen ruim drie maal zoveel mensen als in ons land: 55 miljoen mensen op 19.000 vierkante kilometer.
Af en toe een stukje parallel aan een tiensbaanssnelweg, illegaal een autobrug over omdat er geen alternatief is (gelukkig waren er meer illegale tweewielers, allways do as the locals do), maar ook tien prachtige kilometers over een rustig fietspad op een rivierdijk.
In de foto’s een paar indrukken.

(Het is me overigens gelukt om de reactiemogelijkheid te activeren, zie verderop)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 1. Henk Schuijt

  Hai Henk,
  Het is weer genieten van je verhalen! Al vast gelukkig nieuw jaar en een hele mooie tocht toegewenst.
  Groet,
  Henk en Helga Schuijt

  Like

 2. martinvanderharst

  Ik volg je, lees je verhalen met plezier.
  Vanavond om 1800u (dan is het bij jou vast 24.00 u, of zoiets) toast ik op je met mijn dagelijkse korenwijn. En dan wens ik je een heel mooi 2016.
  met groet, martin

  Like

 3. Roelf

  HI Hi HO Henk bedankt dat ik al een paar dagen met je “mee fiets”, vandaag nemen we in NL afscheid van het oude jaar. Ik wens jou daar in China, een mooi moment om 24 uur, good luck.

  Like

 4. GH.Lindner en J.A.Lindner-Overdijk

  Henk,gelukkig nieuwjaar en veel voorspoed met de bouw in 2016

  Pa en Ma

  Like